TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Rabarbarų pyragas su varške ir maskarpone
Rabarbarų pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
250 gramų speltų miltų (žr. patarimus)
130 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų migdolų miltų (žr. patarimus)
50 gramų rudojo cukraus
5 gramai acto
1 sluoksnis:
400 gramų braškių
350 gramų rabarbarų
50 gramų cukraus (apytikriai)
25 gramai krakmolo
2 sluoksnis:
200 gramų maskarponės sūrio (arba varškės)
180 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
140 gramų kondensuoto pieno, saldinto
70 gramų cukraus
15 gramų krakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais.

2.
Į dubenį berti speltų miltus, migdolų miltus, rudą cukrų, dėti sviestą ir elektriniu smulkintuvu sutrupinti iki trupinių. Galima tai daryti ir pirštais.

3.
Į dubenį įmušti kiaušinį, supilti actą ir išplakti. Supilti į dubenį su miltais ir sviestu, minkyti tešlą. Minkyti reikėtų greitai, kad nesušiltų.

4.
Ant kepimo popieriaus pabarstyti miltų, dėti 2/3 tešlos, pabarstyti milytais, uždengti kitu kepimo popieriaus lapu ir iškočioti iki 5 mm storio.

5.
Ant kepimo formos dėti 2/3 tešlos, subadyti šakute ir padėti į šaldytuvą bent 20 minučių.

6.
Likusią tešlą susmulkinti pirštais iki smulkių gabaliukų ir dėti į šaldymo kamerą.

7.
Atšaldytą pagrindą kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 18 minučių. Tuomet atidėti atvėsti.

8.
Rabarbarų ir braškių įdarui rabarbarus nulupti, supjaustyti gabaliukais, braškes susmulkinti.

9.
Į kepimo formą sudėtį rabarbarus, braškes, pabarstyti cukrumi ir pamaišyti. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 12 minučių. Kai atvės, suberti krakmolą ir išmaišyti, dar pakaitinti iki kol sutirštės ir atšaldyti.

10.
Varškės įdarui į dubenį dėti maskarponę, varškę, kondensuotą pieną, berti cukrų, krakmolą, įmušti kiaušinius ir išplakti iki purios, tirštos masės.

11.
2/3 varškės kremo dėti ant atšalusio pagrindo, tuomet dėti rabarbarų ir braškių įdaro, paskirstyti per visą plotą ir dėti likusį varškės kremą. Pabarstyti atšaldytais tešlos gabaliukais.

12.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą iki kol kraštai bus tvirti, o viduriukas, pajudinus formą, šiek tiek judės. Kai iškeps, atvėsinti, dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Tuomet pjaustyti ir skanauti.


Patarimai:

Speltų miltus ir migdolų miltus galima keisti į 350 gramų kvietinių miltų.




admin · 2022-04-27 06:00 · 330 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt