INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių
2 vienetai obuolių (nedideli arba 1 didesnis, saldžiarūgščių)
1 vienetas granatų (nedidelis arba 0.5 didesnio)
100 gramų sūrio (mėgiamo, naudojau VILVI Memel Prussia)
60 gramų riešutų (tinka bet kokie mėgiami arba saulėgrąžos)
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis dižono garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Brokolį išskirstome nedideliais žodynais (storųjų kotų nenaudojame). Juos užpilame verdančiu vandeniu. Paliekame pastovėti 1 minutę, tad vandenį nupilame ir brokolius gerai nuvarviname.
2.
Į dubenį dedame brokolius, kubeliais supjaustytus obuolius, riešutus, kubeliais arba šiaudeliais pjaustytą sūrį bei granatų sėklas.
3.
Padažui pirmiausia dubenėlyje gerai sumaišome medų, garstyčias ir citrinos sultis. Tada per kelis kartus vis išmaišydami supilame aliejų.
4.
Patiekdami salotas užpilame padažu.
5.
Paragaujame, ar patinka skonis. Jei noris, galime įberti dar druskos ir/ar pipirų, jei trūksta rūgštelės (pvz. obuoliai buvo saldesni), įspaudžiame dar citrinos sulčių, o jei norisi saldžiau - įdedame dar truputį medaus (arba klevų sirupo.