TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 14:35
Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais
Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų lašišų filė be odos
1 lapas sluoksniuotos tešlos
2 vienetai poro
1 šaukštas grietinės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo sėklų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Porus supjaustykite griežinėliais ir virkite apie 5 minutes pasūdytame vadenyje, kol šie suminkštės. Nupilkite juos į kiaurasamtį ir perplaukite šaltu vandeniu, kad greičiau atvėstų. Rankomis, kuo sausiau, nuspauskite nuo porų vandenį, dėkite juos į dubenėlį ir sumaišykite su grietine. Pagardinkite druska ir pipirais.

2.
Sluoksniuotą tešlą išvyniokite tiesiai ant kepimo skardos. Į vidurį dėkite lašišos gabalą ir užtepkite porų mišiniu. Tešlos kraštus įpjaukite juostelėmi, užlenkiant po vieną dalelę iš vienos ir iš kitos pusės supinkite pynę. Patepkite plaktu kiaušiniu ir jei norite paberkite sezamo sėklomis (nebūtina, bet man šitaip gražiau atrodo).

3.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes, kol tešla gražiai paruduos. Mėgaukitės karštu, kambario temperatūros ar net visai šaltu su žaliomis salotomis.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2022-04-25 06:00 · 297 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt