INGREDIENTAI: 4 vienetai baltos žuvies filė (naudojau pangasiją)
100 gramų mocarela sūrio
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
5 šaukšteliai kaparėlių
šiek tiek citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį krapų
pagal poreikį grietinės
pagal poreikį sultinio
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žuvies filė nuplauti, gerai nusausinti, pagardinti druska, pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis.
2.
Morkas nuskusti, sutarkuoti stambia tarka ir apkepti keptuvėje kartu su smulkintu svogūnu, kol suminkštės. Pabaigoje pabarstyti druskos, pipirų ir palikti atvėsti. Mocarelą taip pat sutarkuoti stambia tarka.
3.
Ant kiekvieno žuvies filė gabalėlio dėti sluoksnį apkeptų morkų su svogūnu, po šaukštelį kaparėlių, sluoksnį sutarkuotos mocarelos. Susukti į suktinuką ir susmeigti smeigtuku.
4.
Paruoštus suktinukus trumpai apkepti keptuvėje iš abiejų pusių, po to įpilti šiek tiek sultinio, kad galėtų troškintis, kad apsemtų beveik pusę suktinukų.
5.
Galiausiai įdėti grietinės, sudėti prieskonius, įdėti šaukštelį kaparėlių, uždengti ir patroškinti ant mažos ugnies apie 8 - 10 minučių. Pabaigoje sudėti smulkintus krapus.