INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių
200 gramų lydyto sūrelio
1 vienetas ilgavaisių agurkų (arba 4 trumpavaisių)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų (arba baltoji poro dalis)
3 šaukštai sviesto
1 žiupsnelis krapų (šviežių)
1 žiupsnelis muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite, kol šiek tiek suminkštės.
2.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite tarkuotą morką, kubeliais smulkintus svogūnus ir agurkus. Kepinti, kol svogūnai ir morkos suminkštės. Sudėkite į puodą su bulvėmis ir pavirkite, kol bulvės išvirs.
3.
Sudėkite sūrelį, suberkite muskatą, druską, pipirus ir išmaišykite. Išjunkite viryklę ir uždengus dangčiu palaikykite 10 minučių, kad viskas susigulėtų. Prieš patiekiant apibarstykite smulkintais krapais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!