INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis šafrano
1 šaukštas druskos
pagal poreikį razinų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Piene ištirpinam sviestą, cukrų ir šafraną. Palaukiame, kol atvės.
2.
Kai masė atvės iki šiltumo, suberiame mieles. Palaukiame, kol mielės suputos ir suberiame miltus ir druską. Užminkome tešlą, gerai išminkome, uždengiame plėve ir paliekame kilti pora valandų. Tešla turi būti blizgi, elastinga, nebelipti prie paviršiaus ir ryškiai geltona dėl šafrano.
3.
Pakilusią tešlą švelniai perminkome, padaliname lygiais gabalėliais. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiojame 20 cm ilgio, piršto storio virvelę, o jos galus susukame į priešingas puses (S raidės forma). Jas sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengiame ir dar palaikome valandą, kol pakils.
4.
Kiaušinį išplakame ir aptepame bandeles. "Sūkuriuose" įspaudžiame po vieną raziną.
5.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min arba kol gražiai apskrus. Skanaus.