INGREDIENTAI: 6 kiaušiniai (12 puselių),
1 virtas burokėlis (vidutinis),
2 silkės filė,
1/2 citrinos sultys,
2 šaukštai grietinės,
1 valgomasis šaukštas raudonųjų ikrų,
Druska,
Pipirai.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite, supjaustykite per pusę. Išimkite trynius į atskirą dubenėlį ir gerai sumaišykite šakute. Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais. Įdėkite į dubenį ir užpilkite 1 litru verdančio vandens. Į dubenį sudėkite baltymus ir palikite 1 valandai. Nuo silkės filė atpjaukite 12 mažų gabalėlių (papuošimui), o visa kita supjaustykite labai smulkiai. Sumaišykite su grietine ir kiaušinių tryniais. Pridėkite citrinų sulčių, druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite. Kiaušinių puseles išimkite iš vandens ir į kiekvieną pridėkite silkės faršo. Papuoškite ikrais ir silkės filė gabaliukais.