AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų kalakutienos faršo
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai majonezo
1.5 šaukšto bulvių krakmolo
2 skiltelės česnako
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 kubelis sultinio
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal poreikį pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Susmulkiname svogūnus ir pakepiname su šlakeliu aliejaus.
2.
Kiaušinius išplakti kartu su majonezu (naudojau majonezą su krapais - ryškesnis skonis), krakmolu, prieskoniais ir kapotais žalumynais. Tada viską šaukštu gerai išmaišome kartu su atvėsusiais kepintais svogūnais.
3.
Šaukštu dedame į keptuvę su aliejumi, kepame, kol abi pusės dailiai paruduos.
4.
Galima patroškinti padaže. Padažui morkas sutarkuoti burokine tarką, svogūną susmulkinti. Kepiname, kol morkos suminkštės. Įberti valgomąjį šaukštą miltų ir dar pakepinti. Tada įpilame pieno, suberiame prieskonius. Padažui taip pat galima naudoti grybus. Įdedame sultinio kubelį, viską kaitiname, kol padažas sutirštėja. Padažui sutirštėjus, sudedame iškeptus kotletus ir, uždengus dangčiu, patroškiname iki 5 min.
5.
Idealus derinys su virtais grikiais.