INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
200 mililitrų pieno
30 gramų kakavos
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kardamono
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 vienetai obuolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros. Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir prieskonius sumaišykite.
3.
Sviestą ištirpinkite kartu su cukrumi. Masę atvėsinkite, įleiskite kiaušinį ir paplakite, supilkite pieną. Sumaišykite su birių sudedamųjų dalių mišiniu.
4.
Suberkite obuolius. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 40 minučių. Ištraukite, 10-15 minučių aušinkite formoje, tada išimkite ir aušinkite ant grotelių. Skanaus!