INGREDIENTAI: 200 g miltų
130 g sviesto, šalto
1 kiaušinio
2 v. š. vandens
Truputis druskos
0,5 kopūsto
1 svogūno
2 v. š. aliejaus
Druskos
Cukraus
Krapų
100 g sūrio
1 saujelė spanguolių
3 kiaušinių
150 g grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į miltus sudėti pjaustytą sviestą , įmušti kiaušinį, įpilti vandens, berti druskos ir užminkyti tešlą. Jos rutulį suvynioti į foliją ir valandai laiko padėti į šaldytuvą. Iš tešlos iškočioti rutulį ir tešla aplipdyti kepimo indą. Subadyti šakute ir dar pusvalandį padėti į šaldytuvą. Kopūstą susmulkinti ir kartu su pjaustytu svogūnu apkepinti aliejuje .Pagardinti druska, cukrumi, krapais, uždengti ir troškinti , kol daržovės suminkštės . Atšalusia tašla apspausti kepimo indą ir šonus . Tolygiai paskirstyti įdarą, apibarstyti tarkuotu sūriu ir uogomis. Kiaušinius sumaišyti su grietine ir užpilti ant viršaus. Kepti 180°C orkaitėje apie 30 minučių .