INGREDIENTAI: 1 kilogramas kopūstų
1 litras pieno
200 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
100 gramų avižinių dribsnių
1 vienetas svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
20 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kopūstus supjaustyti plonomis juostelėmis ir virti piene apie 30 minučių, tada nusunkti nuo skysčio.
2.
Svieste apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką.
3.
Į apvirtus kopūstus suberti avižinius dribsnius ir išmaišyti. Palikti pravėsti.
4.
Į kopūstų masę įmušti kiaušinius, sudėti kepintą svogūną ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti prieskoniais. Viską išmaišyti ir sudėti į kepimo formą. Pabarstyti sūriu.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol apskrus sūris.
6.
Prieš pjaustant leisti šiek tiek pravėsti. Skanaus!