TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Sotus mėsos pyragas
Mėsos vištienos pyragas

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų majonezo
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
Įdarui:
600 gramų mėsos (virtos, geriausiai vištienos)
300 gramų pievagrybių (arba kitokių grybų)
2 vienetai morkų (tarkuotų)
150 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą išverdame, supjaustome gabaliukais ir pagardiname prieskoniais.

2.
Pakepiname aliejuje svogūną ir morkas. Pievagrybius susmulkiname ir taip pat pakepiname aliejuje.

3.
Į dubenį sudedame majonezą, grietinę ir kiaušinius, viską gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir dar kartą viską gerai išplakame.

4.
Į kepimo formą sudedame pusę tešlos masės ir paskleidžiame po dugną. Ant viršaus dedame paruoštą mėsą, po to pakepintą svogūną ir morkas, užberiame sūrio, ant jo pievagrybius. Ant viršaus supilame likusią tešlos dalį.

5.
Kepame iki 190 - 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 45 min. Patikriname mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepame dar 5 - 7 minutes, vėl tikriname.


Patarimai:

Šį pyragą paprastai patiekiu su česnakiniu padažu, kurį gaminu taip: dubenėlyje sumaišau 0.5 stiklinės neriebaus majonezo, 2 šaukštus tarkuoto mėlynojo pelėsinio sūrio (tinka ir kitoks sūris), 1 šaukštą baltojo vyno acto, 5 išspaustas česnako skilteles ir 1 šaukštą citrinų sulčių. Suplaku, kad ingredientai susijungtų. Prieš patiekiant pyragą padažą truputį pašildau mikrobangų krosnelėje (kad sūris taptų tąsus).




admin · 2022-04-19 03:00 · 305 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt