TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Baltojo šokolado putėsiai
Baltojo šokolado putėsiai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
120 gramų sviesto
115 gramų balto šokolado
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
200 gramų braškių uogienės
1 sauja uogų
100 gramų cukraus pudros
4 lapai mėtų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį. Kaitinkite vis pamaišydami, kol gausite vientisą masę.

2.
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.

3.
Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite miltelinį cukrų ir supilkite sutirštintą pieną. Plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos, tirštos masės.

4.
Vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį. Ant jo dėkite kitą mažesnį puodą ar didesnį dubenėlį (padarykite „garų vonelę“) ir į jį supilkite išplaktą kiaušinių, miltelinio cukraus ir kondensuoto pieno masę.

5.
Nuolat maišydami šluotele, kaitinkite kelias minutes, kol masė taps tiršta.

6.
Perpilkite tirštą masę į didelį dubenį. Supilkite tirpinto šokolado ir sviesto masę. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos ir atvėsinkite.

7.
Riebią grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.

8.
Dar kitame inde elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki minkštų putų. Palaipsniui, berdami cukrų, plakite toliau, kol gausite standžias putas.

9.
Iš pradžių į šokolado masę lengvai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus, tuomet – plaktą grietinėlę

10.
Į norimus indelius ar stiklines dėkite po 2 – 3 šaukštus tiršto braškių džemo.

11.
Ant viršaus paskirstykite paruoštus baltojo šokolado putėsius.

12.
Dėkite į šaldytuvą ir pašaldykite mažiausiai 3 valandas ar per naktį.

13.
Prieš patiekdami, papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.




admin · 2022-04-18 18:00 · 286 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt