TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Pekino kopūsto balandėliai orkaitėje
Pekino kopūsto balandėliai orkaitėje

Porcijų skaičius: 23


INGREDIENTAI:
1 vienetas kininių kopūstų (dar vadinamas Pekino, didesnio)
0.5 kilogramo maltos vištienos
3 vienetai morkų (didesnių arba 4 mažesnių)
100 gramų ryžių (virtų)
50 gramų sviesto (+ dar šiek tiek kepimui)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių (naudojau naminius)
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pekino kopūsto kietą dalį nupjauti, taip jį paplonindama.

2.
Į puodą pilti vandens, užvirti, dėti kopūstą ir apvirti 2 minutes.

3.
Morkas sutarkuoti burokine tarka. Svogūną supjaustyti.

4.
Į keptuvę įdėti sviesto, ištirpinti, sudėti svogūną ir kelias minutes apkepti.

5.
Į dubenį dėti vištieną, suberti ryžius, svogūną, pipirus, druską, prieskonines žoleles ir išmaišyti.

6.
Į pekino kopūsto lapą dėti paruošto įdaro ir susukti. Taip susukti visus lapus. Man pavyko paruošti 23 vienetus.

7.
Sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais.

8.
Į kepimo indą sudėti balandėlius, ant jų suberti morkas, įpilti vandens, įdėti sviesto ir pabarstyti prieskoniais. Uždengti folija.

9.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 50 minučių.




admin · 2022-04-17 18:00 · 305 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt