INGREDIENTAI: 1 vienetas kininių kopūstų (dar vadinamas Pekino, didesnio)
0.5 kilogramo maltos vištienos
3 vienetai morkų (didesnių arba 4 mažesnių)
100 gramų ryžių (virtų)
50 gramų sviesto (+ dar šiek tiek kepimui)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių (naudojau naminius)
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pekino kopūsto kietą dalį nupjauti, taip jį paplonindama.
2.
Į puodą pilti vandens, užvirti, dėti kopūstą ir apvirti 2 minutes.
3.
Morkas sutarkuoti burokine tarka. Svogūną supjaustyti.
4.
Į keptuvę įdėti sviesto, ištirpinti, sudėti svogūną ir kelias minutes apkepti.
5.
Į dubenį dėti vištieną, suberti ryžius, svogūną, pipirus, druską, prieskonines žoleles ir išmaišyti.
6.
Į pekino kopūsto lapą dėti paruošto įdaro ir susukti. Taip susukti visus lapus. Man pavyko paruošti 23 vienetus.
7.
Sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
8.
Į kepimo indą sudėti balandėlius, ant jų suberti morkas, įpilti vandens, įdėti sviesto ir pabarstyti prieskoniais. Uždengti folija.
9.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 50 minučių.