INGREDIENTAI: 500 gramų cukinijų
5 vienetai kiaušinių
100 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
40 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 vienetas aitriosios paprikos
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus sukapoti mažais kubeliais. Morką supjaustyti daržovių skustuku ir apkepti kartu su svogūnais aliejuje, kol ims minkštėti. Pagardinti trupučiu druskos. Baigiant kepti suberti smukliai kapotą čili pipirą. Iškepusioms daržovėms leisti pravėsti.
2.
Kiaušinius gerai išplakti su žiupsneliu druskos, berti sutarkuotą sūrį. Cukiniją supjaustyti daržovių skustuku ir sumaišyti su kiaušiniu ir kepintomis daržovėmis.
3.
Supilti į kepimo formą ir kepti 175 C apie 40 min. Priklausomai nuo storumo kepa, kol masę taps tvirta, o paviršius apskrudęs. Baigiant kepti galima dar užtarkuoti kietojo sūrio. Skanauti su grietine.