INGREDIENTAI: 2 vienetai silkių filė
1 vienetas obuolių (rūgštesnio ir didesnio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 vienetai marinuotų agurkų (nedidelių arba 1 vidutinio dydžio )
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Marinuotą agurką ir obuolį sutarkuoju stambia tarka (arba supjaustau šiaudeliais). Svogūną - smulkiai supjaustau.
2.
Agurkus, obuolį ir svogūną sumaišau su alyvuogių aliejumi. Pagardinu trupučiu juodųjų pipirų.
3.
Silkę supjaustau nedideliais gabalėliais ir dedu į indą arba atskiras taures.
4.
Ant silkės paskirstau pagardą ir dedu į šaldytuvą bent valandai (o ilgiau - dar geriau), kad skoniai susijungtų.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!