INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių (M dydžio, jei dideli gali užtekti ir 4)
250 gramų vandens
150 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį, sviestą, druską, cukrų pakaitinti puode iki virimo.
2.
Suberti miltus, sumažinti ugnį, greitai maišyti apie 3-4min., kad tešla susimaišytų į viena gabalą. Ant puodo dugno turi susidaryti "plėvelė" iš prilipusios tešlos, tai yra svarbu.
3.
Po to perdėti ją į dubenėlį, leisti trumpai (1-2 min.) pravėsti, toliau mušti po viena kiaušinį ir plakti. Tešla turi pavykti glotni ir blizgi.
4.
Paruoštą tešlą perdėti į konditerinį maišelį su antgaliu (pas mane buvo 1,5 cm skersmens), išspausti nedidelius pyragėlius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (palikti tarp jų nemažus tarpus, nes kepant jie labai padidėja).
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-25 minutes, kol gražiai, lengvai paruduos.
6.
Kepant jokiu būdu neatidarinėti orkaitės, nes jie tada sukris, sulips ir nebus išsipūtę, tuščiaviduriai.
Patarimai:
•
Aš šiuos pyragėlius įdarysiu su lašiša, krevetėmis ir ikriukais.