INGREDIENTAI: Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
125 gramai sviesto
90 gramų grietinės, 30% riebumo
60 gramų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
0.5 kilogramo slyvų
2 šaukštai migdolų drožlių (apytikriai)
1 šaukštas cukraus pudros (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į didelį dubenį suberkite miltus, cukrų, krakmolą, įdėkite kambario temperatūros sviestą, po to – grietinę, įberkite vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
2.
Tešlą paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje (20x30 cm).
3.
Nuplautas slyvas perpjaukite pusiau, kauliuką pašalinkite, minkštimo puseles sudėkite ant tešlos. Kepkite 180 °C orkaitėje 35−40 min. arba kol tešla sutvirtės. Tada ant kepinio paskleiskite migdolų plokšteles ir dar 5−7 min. kepimo formą grąžinkite į orkaitę, kad migdolai apskrustų.
4.
Ištrauktą iš orkaitės pyragą pagardinkite milteliniu cukrumi ir ragaukite.