INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
150 gramų juodojo šokolado
150 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
110 gramų nerafinuoto cukraus (naudojome „Dansukker“)
85 gramai cukraus (naudojome „Dansukker“ „Panevėžio Plius“)
1 vienetas apelsinų
30 mililitrų apelsinų sulčių (šviežių)
1 gramas druskos
Papuošimui:
2 vienetai apelsinų
1 saujelė pistacijų (sūdytų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
2.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir suberkite šokolado gabalėlius. Maišykite, kol masė taps tolygi. Atidėkite į šalį.
3.
Kiaušinius gerai išplakite su abiejų rūšių cukrumi. Supilkite sviestinį mišinį ir apelsinų sultis, įtarkuokite apelsino žievelę.
4.
Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, per sietelį įsijokite į mišinį ir išmaišykite. Supilkite į riebalais išteptą pailgą, maždaug 22 cm skersmens kepimo formą ir kepkite maždaug 20 - 22 min. Viduje tešla turėtų likti skystoka. Palikite visiškai atvėsti.
5.
Apelsinus nulupkite ir padalykite skiltelėmis. Pyragą pabarstykite apelsino skiltelėmis ir smulkintomis pistacijomis.