INGREDIENTAI: Tešlai:
500 mililitrų pasukų (arba kefyro)
280 gramų kvietinių miltų (naudojau "Kauno grūdų" "Bajoriškus")
100 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
80 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
Kremui:
50 gramų juodojo šokolado
3 šaukštai riešutų sviesto (tinka bet koks mėgiamas)
1 šaukštas kokosų aliejaus
1 šaukštas medaus (arba klevų sirupo arba cukraus)
Patiekiant:
pagal skonį uogų (arba vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi ir ištirpintu šviestu.
2.
Supilkite pasukas ir gerai išplakite. Suberkite miltus ir plakite, kol masė bus vientisa.
3.
Kepkite lietinius kiek įmanoma plonesnius. Jei neturite nesvylančios keptuvės, kepimui riebalų naudokite minimaliai, kad blynai gautųsi sausesni.
4.
Kremui šokoladą ir kokosų aliejų sudėkite į dubenį ir ištirpinkite virš garų vonelės.
5.
Tada į dubenį sudėkite likusius kremo ingredientus suplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
6.
Blynus patepkite šokoladiniu kremu ir susukite.
7.
Patiekdami papuoškite uogomis ar vaisiais.