INGREDIENTAI: 1 skardinė juodųjų alyvuogių (400 ml dydžio, be kauliukų)
1 skardinė žaliųjų alyvuogių (400 ml dydžio, be kauliukų)
4 vienetai kiaušinių
110 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
100 mililitrų pieno
7 šaukštai miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaurasamtį nupilkite abi alyvuogių skardines, nuvarvinkite skystį, apiberkite dviem šaukštais miltų ir jas truputį pakratykite, kad visos alyvuogės pasidengtų miltais.
2.
Į dubenėlį dėkite likusius miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Kitame dubenėlyje šakute lengvai išplakite kiaušinius ir viską maišant supilkite į miltus. Supilkite pieną, alyvuogių aliejų, sudėkite sūrį ir alyvuoges, viską gerai išmaišykite ir palikite stovėti kambario temperatūroje apie 2 val.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kepkite apie 35 min.
4.
Viršus turi gražiai paruduoti, bet jei matote kad jis darosi per daug tamsus, jį galite pridengti aliuminio folija. Prieš išimant pyragą iš formos ir pjaustant, leiskite jam visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"