INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
4 vienetai silkių filė (su oda)
750 mililitrų konservuotų žirnelių
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus (nerafinuoto)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai
1 žiupsnelis garstyčių grūdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai kruopščiai išplaunu ir su lupenomis išsiverdu 6-8 vidutines bulves. Svarbus momentas – bulvės turi būti nepervirusios, geriau netgi truputį neišvirę, tai suteiks tik geresnį skonį.
2.
Atvėsusias nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Juos beriu į gilesnį indą ir imuosi 4 silpnai sūdytų silkių filė su oda.
3.
Filė nuimu nuo odos ir supjaustau juostelėmis ir jos keliauja į indą su bulvėmis. Iš spintelės traukiu koštuvą ir į jį supilu 750 ml konservuotų žaliųjų žirnelių. O jiems varvant, labai smulkiai sukapoju 1 didesnį svogūną. Visus produktus gerai išmaišau, tuomet gardinu 100 ml nerafinuoto saulėgrąžų arba judros aliejaus, žiupsniu druskos, žiupsniu maltų baltųjų pipirų, žiupsniu garstyčių sėklų, 1 v. š. citrinos sulčių.
4.
Atsargiai permaišau ir indą nešu į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tiekiu salotinėje arba taurėse.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!