TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Maskarponės kremo ir sūrio su melsvuoju palėsiu pyragaičiai
Maskarponės kremo ir sūrio su melsvuoju palėsiu pyragaičiai

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų vanilinių sausainių
200 gramų maskarponės sūrio
150 gramų sūrių šiaudelių
150 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
100 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
6 lapeliai mėtų
1 žiupsnelis citrinos rūgšties

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia ištirpdome sviestą mikrobangų krosnelėje.

2.
Tada mažais gabalėliais sulaužome sūrias lazdeles, kuo smulkiau sutriname vanilinius sausainius. Abi sausainių rūšis sumaišome kartu ir užpilame išlydytu ir dar šiltų sviestu.

3.
Tada imame nedideles kepimo formeles (svarbu, kad jos būtų be dugno, nes kitaip neišimsite pyragaičių) ir į kiekvieną jų dedame sausainių masės, taip sudarydami pagrindą pyragaičiui.

4.
Kol sausaininiai pagrindai vėsta šaldytuve, išsiplakame grietinėlę. Į grietinėlę įdedame 2 šauktus cukraus bei truputį citrinos rūgšties. Kai grietinėlę išsiplakame į ją sudedame maskarponės sūrį ir išmaišome.

5.
Ant atvėsusiu sausaininių pagrindų mažais gabalėliais dedame sūrį su melsvuoju pelėsiu. Tada maskarponės ir grietinėlės kremą ir ant viršaus dar sūrio su melsvuoju pelėsiu.

6.
Pyragaičius paliekame 1-2 val. šaldytuve.

7.
Pyragaičiams pasistovėjus juos išimame iš formeles ir papuošiame mėtos lapelių.




admin · 2022-04-11 18:00 · 293 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt