INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių
1 vienetas morkų
1 vienetas poro
1 skiltelė česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
4 šaukštai miežinių kruopų
200 gramų tofu (naudojau marinuotą)
1 žiupsnelis čili dribsnių
1 žiupsnelis prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miežines kruopas išverdame pasūdytame vandenyje.
2.
Porą supjaustome žiedais, brokolį išskirstome žiedynais, česnaką pasmulkiname, morką supjaustome daržovių skustuku plonomis juostelėmis. Tofu supjaustome juostelėmis.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame porą, česnaką, morkas ir pakepiname keletą minučių. Sudedame brokolius ir pakepiname daržoves dar šiek tiek, kad suminkštėtų, bet išliktų tarškios. Atidedame daržoves į šoną. Pakepiname keptuvėje tofu juosteles iš abiejų pusių, kad sušiltų. Pabarstome čili ir prieskoninėmis žolelėmis.
4.
Į lėkštes dedame košę, ant viršaus tofu, šalia daržovių.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!