INGREDIENTAI: 2 vienetai silkių filė
400 gramų konservuotų avinžirnių (apytikriai, 1 skardinės)
1 vienetas burokėlių (didelio)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Burokėlį susukame į foliją ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 50 min, kol burokėlis taps minkštas. Jį atvėsiname, nulupame ir supjaustome kubeliais.
2.
Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname morką ir svogūną, kol suminkštės. Atvėsiname.
4.
Silkių filė supjaustome juostelėmis.
5.
Nuo avinžirnių nupilame skystį. Sumaišome juos su burokėliais, kepintomis daržovėmis. Pagardiname druska, pipirais. Patiekiame su silkių filė gabalėliais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!