INGREDIENTAI: 360 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
160 mililitrų pieno (šilto)
70 gramų sviesto (ištirpinto, nekaršto)
2 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
pagal skonį vanilės
Įdarui:
1.5 vieneto obuolių (didesnio arba 2 nedidelių)
3 šaukštai šokolado lašelių (apytikriai)
pagal skonį cukraus
pagal skonį cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį supilti pieną, suberti mieles, cukrų, išmaišyti ir palikti pastovėti apie 10 minučių iki kol mielės aktyvuosis.
2.
Į dubenį su mielėmis supilti sviestą, vanilę ir permaišyti, tuomet įsijoti miltus ir minkyti tešlą apie 7 - 8 minutes.
3.
Paruoštą tešlą sudėti į dubenį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 60 - 70 minučių. Aš kildinu orkaitėje: įkaitinu orkaitę iki 30 C laipsnių temperatūros, ant orkaitės dugno dedu dubenį su labai karštu vandeniu, o ant kepimo formos patiesiu rankšluostį, dedu tešlą su dubeniu, uždarau orkaitę ir palieku kilti.
4.
Obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais.
5.
Pakilusią tešlą trumpai paminkyti, iškočioti į 36x26 cm stačiakampį. Ant iškočioto tešlos lakšto dėlioti obuolius, paliekant po 3 cm iš kraštų be obuolių. Tuomet pabarstyti cukraus, cinamono ir šokolado lašelių.
6.
Paruoštą lakštą susukti į vyniotinį ir supjaustyti į 8 lygias dalis.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštas bandeles, vėl uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai kilti dar apie 25 minutes.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje be ventiliatoriaus funkcijos arba įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 25 minutes. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, bandelės turi gerai pakilti kepdamos ir gražiai paskrusti.
9.
Iškepusias bandeles galima pabarstyti cukraus pudra ar aptepti medaus sirupu (žr. patarimus).