INGREDIENTAI: 300 gramų karštai rūkytos skumbrės
200 gramų ryžių (virtų)
150 gramų konservuotų kukurūzų
3 vienetai marinuotų agurkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
100 mililitrų aliejaus
50 mililitrų pieno
2 šaukšteliai citrinų sulčių
0.5 šaukštelio garstyčių
1/3 šaukštelio druskos
pagal skonį česnako miltelių (arba išspausto šviežio česnako)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Užpilui į dubenėlį supilti pieną, aliejų ir elektriniu plaktuvu plakti apie 15 - 20 sekundžių iki kol sutirštės. Tuomet suberti druską, česnako miltelius, įpilti citrinos sulčių, įdėti garstyčių ir dar kartą išplakti elektriniu plaktuvu.
2.
Salotoms nuo skumbrės atskirti kauliukus, susmulkinti nedideliais gabaliukais, sudėti į dubenį.
3.
Nuo kukurūzų nupilti skystį, kukurūzus suberti į dubenį su skumbre.
4.
Agurkus ir svogūną supjaustyti nedideliais gabaliukais, krapus susmulkinti, suberti į dubenį su skumbre ir kukurūzais.
5.
Į dubenį su paruoštais ingredientais sudėti ryžius, supilti paruoštą užpilą, įberti druskos, pipirų ir gerai permaišyti.
Patarimai:
•
Jei norite, galite padažą keisti mėgstamu pirktiniu majonezu.