INGREDIENTAI: 500 mililitrų sultinio
3 vienetai paprikos
400 gramų faršo (tiks bet kuris mėgiamas)
200 gramų ryžių (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
4 skiltelės česnako
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
200 mililitrų vandens
50 gramų sviesto
4 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paprikas perpjauti išilgai ir išvalyti nuo sėklų.
2.
Faršą sumaišyti su virtais ryžiai, pagardinti prieskoniais, druska, pipirais ir juo prikimšti paprikas.
3.
Ant kepimo indo dugno sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas ir pjaustytus česnakus. Ant daržovių sudėti paprikas ir užpilti sultiniu, kad paprikas apsemtų daugmaž iki pusės.
4.
Šauti į iki 180 laispnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30-40 minučių.
5.
Kol kepa paptikos, pasigaminkime padažą - jo gaminimo principas bus labai panašus į Bešamielio padažiuko. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname miltus. Tada pamažu maišydami pilame vandenį, sudedame pomidorų padažą ir viską paverdame iki sutirštės.
6.
Sutirštėjusį padažą užpilame ant paprikų ir dar pakepame jas orkaitėje apie 15 minučių.
7.
Pateikiame su bulvėmis arba su kitu mėgstamu garnyru. Skanaus!