INGREDIENTAI: Tešlai:
1.5 kilogramo obuolių (aš naudojau rudeninius "Auksinis renetas")
350 gramų miltų
5 vienetai kiaušinių
250 gramų sviesto
250 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
Aptepimui:
4 šaukšteliai cukraus pudros
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo, galite plakti elektriniu plakikliu. Po vieną įsukti kiaušinius.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių, sviesto ir cukraus masę. Į tešlą sudėti nuvalytus ir gabalėliais supjaustytus obuolius, išmaišyti.
3.
Viską sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu išteptą ir miltais ar džiūvėsėliais pabarstytą) kepimo formą, ir išlyginti. Dėti į 180 - 190 C laipsnių orkaitę ir kepti 35-40 minučių.
4.
Iškeptą pyragą iškart aptepti vandenyje ištirpinta cukraus pudra. Valgyti atvėsintą.