INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kopūstų (nedidelio)
400 gramų konservuotų pomidorų
300 gramų vištienos šlaunelių mėsos
2 vienetai bulvių (nedidelių)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų (nebūtina)
2 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1.5 litro vandens (ar pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką supjaustyti kuo smulkiau. Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Morką sutarkuoti. Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais. Kopūstą supjaustyti siaurais ruoželiais. Salierą supjaustyti griežinėliais.
2.
Puode įkaitinti aliejų. Apkepinti vištieną, tuomet sudėti svogūną ir česnaką. Apkepinti, kol šiek tiek suminkštės. Sudėti morkas ir kepinti, kol šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėti bulves ir kopūstus, salierus, pakepinti apie 10 minučių.
3.
Viską pagardinti prieskoniais. Užpilti vandeniu. Kaitinti, kol užvirs. Virti apie 20 minučių, tuomet sudėti pomidorus ir virti dar apie 10 minučių. Skanaus!
Patarimai:
•
Vandens kiekį reguliuokite pagal norimą sriubos tirštumą.
•
Receptas pritaikytas konservuotiems pomidorams, bet galite rinktis ir šviežius, tuomet juos reikėtų pasmulkinti, papildomai galima nulupti odeles (tą lengviausia padaryti pomidorų viršūnėles įpjovus kryžmai ir nuplikius), o rūgštelei suteikti, į sriubą galima įspausti citrinos sulčių ar pilti šlakelį obuolių acto.