INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlės
2 riekės duonos
1 vienetas citrinų
1 vienetas kiaušinių (didelių)
4 šaukštai petražolių (smulkintų)
2 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai miltų
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
2.
Česnaką nulupkite, citrinos žievelę nutarkuokite.
3.
Į virtuvinį kombainą sudėkite duonos riekes, česnaką, citrinos žievelę, parmezaną ir petražoles. Viską sumalkite iki trupinių. Suberkite į lėkštę. Į kitą lėkštę berkite miltus. Kiaušinį muškite į dubenėlį ir suplakite šakute.
4.
Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai perpus, uždenkite maistine plėvele ir pamuškite iki jos taps plonesnės. Išmuštus kepsniukus apvoliokite miltuose, perteklių nukratykite. Tuomet apvoliokite kiaušinio plakinyje, paskui – džiūvėsėliuose.
5.
Dėkite ant skardos ir kepkite apie 15-20 minučių, kol gražiai apskrus ir kepsneliai bus iškepę (patikrinkite perpjaudami storiausioje vietoje).
6.
Tiekite su citrina ir šviežių daržovių salotomis arba kaip užkandį su tzatziki.