INGREDIENTAI: 7 vienetai pomidorų
1 vienetas svogūnų
2 stiklinės daržovių sultinio
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis cukraus
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę 220 laipsnių, geriausiai tiks programa su fenu.
2.
Pomidorus ir svogūną supjaustykite stambiais gabalais, į 3-4 dalis, dėkite ant kepimo skardos, apliekite 3 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
3.
Ištraukus iš orkaitės, drėbkite viską į puodą, sudėkite česnakus, cukrų, apliekite daržovių sultiniu ir užvirinkite. Pavirkite dar apie 5 minutes, tada gerai sugrūskite elektrine grūstuve, kad neliktų odelių gabalėlių, o gal būt net ir sėklų.
4.
Pilkite į lėkštes, apliekite šaukštu alyvuogių aliejaus, papuoškite baziliko lapeliu ir mėgaukitės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"