INGREDIENTAI: 8 vienetai vištų kumpeliai (be kaulų ir odos)
4 šaukštai medaus
4 šaukštai aliejaus
2 šaukštai dižono garstyčių
2 šaukštai citrinų sulčių
3 skiltelės česnako
2 žiupsneliai aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jeigu medų naudosite kietą, jį truputį pašildykite, kad šiek tiek suskystėtų.
2.
Medų išmaišykite su aliejumi, garstyčiomis, citrinos sultimis, įspauskite česnaką, pagardinkite prieskoniais.
3.
Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Tokiais, kad būtų patogu mauti ant iešmelių. Užpilkite marinatu, išmaišykite ir palikite valandėlę pasimarinuoti.
4.
Medinius iešmelius 15 minučių pamirkyktie vandenyje (taip mažiau svils). Ant jų sumaukite vištienos gabalėlius.
5.
Iešmelius sudėkite ant orkaitės grotelių (po jomis dėkite skardą). Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 35 minutes, kol vidus iškeps, o išorė apskrus. Kepant galite kelis kartus apversti, kad gražiau apkeptų.