INGREDIENTAI: 4 paprikų
250 g virtų ryžių
250 g kiaulienos faršo
Druskos
Pipirų
Užpilui:
250 ml pomidorų padažo
1 šaukštelis kario prieskonių
1 aitrusis pipiras
100 ml vandens
Kalendros sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pipirus nuplauti. Atpjauti viršelį, pasūdyti. Sumaišyti ryžius bei faršą. Gardinti druska bei pipirais. Dėti į puodą. Padaryti užpilą. Kario prieskonius ištirpinti vandenyje (vandenį galima pašildyti, kad kario prieskoniai lengviau ištirptų. Vandenį sumaišyti su pomidorų padažu. Pridėti smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų (norint aštriau galima dėti su sėklomis). Pridėti kalendros sėklų. Viską kruopščiai išmaišyti. Pilti ant paprikos viršūnių. Troškinti, uždengus dangtį, apie 40-50 minučių. Retkarčiais laistyti paprikas iš viršaus užpilu. Skanaus.