INGREDIENTAI: 8 vienetai kiaušinių
600 gramų obuolių
300 gramų aguonų
250 gramų sviesto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
6 šaukštai manų kruopų
1 pakelis grietinėlės standiklio (naudojome "Dr. Oetker")
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome "Dr. Oetker")
1 šaukštelis kepimo miltelių (naudojome "Dr. Oetker")
1 šaukštas kakavos
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį pabarstukų (naudojome "Dr. Oetker")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. išbrinkti.
2.
Kambario temperatūros sviestą iki purios masės išplakite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmaišykite atskirtus kiaušinių trynius.
3.
Aguonas nukoškite sutrinkite elektriniu trintuvu ir su manų kruopomis bei kepimo milteliais įmaišykite į sviesto ir trynių masę. Po jų įmaišykite nuluptus ir sutarkuotus obuolius.
4.
Baltymus išplakite iki putų, sudėkite į tešlą ir lengvai pamaišykite, iki masė taps vientisa ir puri.
5.
23 cm formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą ir kepkite 160 °C orkaitėje maždaug 1 valandą ir 15 minučių. Iškeptą pyragą atvėsinkite.
6.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir grietinėlės standikliu, užtepkite ant atvėsusio kepinio ir apiberkite kakava bei pabarstukais.