TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-30 00:02
Sausainiai su obuoliene
Sausainiai su obuoliene

Porcijų skaičius: 20

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
200 gramų obuolienės (ar kitos tirštos uogienės, džemo)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį riešutų (smulkintų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą sutarkuoti burokine tarka, įsijoti miltus su kepimo milteliais. Pirštais sutrinti iki trupininės masės. Įberti cukrų, įmušti kiaušinius ir įberti druskos. Gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą.

2.
Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą valandai.

3.
Atšaldytą tešlą iškočioti, plonai kočioti nereikia. Formele išspausti sausainius, pusę išspaustų sausainiukų atidėti, o likusiuose per vidurį išspausti rutuliuką.

4.
Ant sausainių užtepti obuolienės, uždėti antrą sausainį su išspaustu viduriuku ir šiek tiek paspausti kraštelius, kad susijungtų.

5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainiukus.

6.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti. Plakiniu aptepti sausainius, pabarstyti riešutais.

7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minutes.




admin · 2022-04-04 12:00 · 272 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt