AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
200 g miltų
100 g sviesto arba margarino kepiniams (kambario temperatūros)
25 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
90 g grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. citrinos žievelės
Aguonų įdarui:
100 g maltų aguonų
3 v.š. karšto pieno
2 v. š. romo (vietoj jo dėjau keleta lašų romo esencijos)
50 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
80 g razinų
1 kiaušinio trynys
1 citrinos žievelės, nutarkuotos
Cukraus pudros, pyragui apibarstyti
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlos gaminimas. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir įtarkuoti citrinos žievelę. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių. Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti. Įkaitinti orkaitę iki 200° C. Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėliu). Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.