INGREDIENTAI: 300 gramų arbūzo
50 gramų klevų sirupo
50 gramų alyvuogių aliejaus
30 gramų juodojo šokolado
30 gramų migdolų (arba kitų riešutų)
Patiekiant:
50 gramų braškių
5 gramai baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Arbūzas supjaustomas 5-6 cm pločio griežinėliais.
2.
Alyvuogių aliejus sumaišomas su klevų sirupu ir šiuo glajumi aptepamas arbūzo viršus.
3.
Arbūzas dedamas į kepsninę, aptepamas klevų sirupo mišiniu.
4.
Kepama 200-220 temperatūroje apie 10 minučių.
5.
Iškeptas keptas arbūzas supjaustomas plačiomis juostomis, dedamas į lėkštę, šalia dedamos pjaustytos braškės, viskas apšlakstoma tirpintu šokoladu, papuošiama baziliko lapeliais ir riešutais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.