INGREDIENTAI: 1.5 litro sultinio
400 gramų morkų
150 gramų obuolių
80 gramų svogūnų
50 gramų poro
40 gramų aliejaus
35 gramai imbiero
15 gramų česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis penkių pipirų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į keptuvę pilame aliejų ir dedame riekėmis pjaustytus - imbierą, česnaką, porą, svogūną ir kepiname vis pamaišydami, iki kol svogūnas taps auksinis.
2.
Į verdantį sultinį dedame taip pat riekėmis pjaustytas morkas, druską, pipirus ir verdame tiek laiko, kiek reikia morkoms išvirti. Morkoms baigiant virti, į puodą sudedame pjaustytus obuolius, sukrečiame keptuvės turinį ir dar paverdame, kad išvirtų ir obuoliai.
3.
Viskam išvirus 2/3 sultinio nupilame į kitą tarą (tik neišpilkite, jo dar reikės) ir viską maišytuvu (blenderiu) sutriname iki vientisos masės (tarsi bulvių piure) ir pagal savo norus (kokio tirštumo sriubos norėsite) supilame likusį sultinį, išmaišome ir galime tiekti.