INGREDIENTAI: 200 gramų avižinių dribsnių
60 gramų migdolų (smulkintų)
40 gramų kokosų aliejaus
3 šaukštai klevų sirupo
15 gramų liofilizuotų braškių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avižinius dribsnius, smulkintus migdolus, druską sumaišyti.
2.
Į prikaistuvį dėti kokosų aliejų, supilti klevų sirupą, pakaitinti, kol kokosų aliejus išsilydys.
3.
Supilti aliejaus masę į dribsnius ir gerai išmaišyti.
4.
Mišinį paskleisti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
5.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., keletą kartų pamaišant. Stebėti kepant, nes granola gali greitai sudegti! Atvėsinti.
6.
Braškes susmulkinti ir įmaišyti į atvėsusią granolą.
7.
Laikyti sandariame indelyje.
Patarimai:
•
Reiktų naudoti paprastus, o ne greito paruošimo dribsnius.
•
Vietoje klevų sirupo galima dėti medų.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!