INGREDIENTAI: 3 riekės juodos duonos (plonų, didelių)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
50 gramų šaltai rūkyta dešra (jautienos)
3 šaukšteliai majonezo
1 skiltelė česnako
1/3 šaukštelio česnako miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Duoną supjaustome mažais kvadratėliais.
2.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame duonos kvadratėlius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Tada sudedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visą duoną. Paliekame atvėsti.
3.
Česnako skiltelę nulupame ir ja gerai ištriname duonos kvadratėlius. Po to duoną apibarstome druska.
4.
Dešrą supjaustome plonais, mažais gabalėliais.
5.
Morkas nuskutame, sutarkuojame smulkia tarka, pagardiname česnako milteliais, druska, juodaisiais pipirais ir sumaišome su majonezu.
6.
Ant kiekvieno duonos kvadratėlio užtepame po mažą šaukštelį morkų salotų, išdėliojame dešros gabalėlius ir patiekiame.