INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių
0.5 kilogramo raugintų kopūstų
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų padažo
pagal poreikį sviesto (lydyto)
pagal poreikį lauro lapų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves supjaustyti kubeliais, morkas supjaustyti griežinėliais.
2.
Į puodą įpilti vandens, sudėti šonkaulius ir užvirti. Tuomet šonkaulius išgriebti, vandenį išpilti.
3.
Į puodą vėl įpilti vandens, sudėti šonkaulius ir vėl pastatyti virti. Pavirti 10 minučių, tuomet sudėti bulves, morkas. Pavirti kelias minutes, sudėti raugintus kopūstus. Virti apie 35 - 40 minutes. Pagardinti druska, sudėti lauro lapelius.
4.
Svogūną smulkiai supjaustyti.
5.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti. Suberti svogūną ir apkepti iki kol suminkštės. Tuomet perdėti į puodą. Įdėti pomidorų padažo ir dar kelias minutes pavirti.