INGREDIENTAI: 200 gramų morkų (tarkuotų)
170 gramų sviesto (tirpinto)
170 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis malto cinamono
pagal poreikį cukraus masė (papuošimui)
Kremui:
200 gramų kreminio sūrio (naudojau "Philadelphia" )
3 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išplakite kiaušinius su cukrumi iki standžių putų. Vėliau supilkite tirpintą sviestą. Suberkite tarkuotas morkas ir cinamoną. Lengvai permaišykite bei suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską dar kartą atsargiai permaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių.
2.
Tešla pripildykite popierines keksiukų formeles.
3.
Kepkite iki 160-170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18-20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, ištrauktas jis liks švarus ir sausas.
4.
Kremui sumaišykite kreminį sūrį su cukraus pudra.
5.
Konditeriniu švirkštu papuoškite kremu atvėsusius keksiukus. Morkytes formavau iš cukraus masės.