INGREDIENTAI: 3 kilogramai burokėlių (virtų)
2 kilogramai cukinijų
1 kilogramas svogūnų
200 mililitrų aliejaus
200 gramų cukraus
200 mililitrų acto
2 galvos česnako (didelių)
1 vienetas aitriųjų pipirų
2 šaukštai druskos (su kaupu)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Burokėlius ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
2.
Į didelį puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėkite tarkuotus burokėlius ir cukinijas, suberkite cukrų, druską. Užvirus, maišydami virkite apie 10 min.
3.
Supilkite actą ir po 5 min. suberkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, čili pipirą, maltus juoduosius pipirus. Patroškinkite 5 min., sudėkite viską į iškaitintus stiklainius, užsukite dangteliais. Palikite atvėsti ir laikykite vėsioje patalpoje.