INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo vištos
500 gramų bulvių
2 vienetai morkų
2 vienetai citrinų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį rozmarino (šviežių)
pagal skonį čiobrelių (šviežių)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Marinatui:
0.5 vieneto citrinų (reikės sulčių ir žievelės)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas medaus
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinatui česnaką susmulkinti, sumaišyti su čiobreliais, druska, pipirais, medumi, garstyčiomis. Supilti alyvuogių aliejų, įspausti citrinų sultis ir įtarkuoti citrinos žievelę.
2.
Marinatu įtrinti vištą ir palikti marinuotis šaldytuve 3 valandoms ar netgi per naktį.
3.
Į kekso kepimo indą sudėti pjaustytą bulves, morkas, svogūnus, 2-3 česnako skilteles, įberti druskos, pipirų, įpilti alyvuogių aliejaus ir viską išmaišyti. Sudėti griežinėliais pjaustytą citriną, rozmarinų ir čiobrelių šakeles.
4.
Į vištos vidų įdėti pjaustytą citriną ir kelias česnako skilteles. Kekso formos skylę uždengti kepimo foliją ir ant jos užmauti vištą.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas: viršus-apačia) apie 1 valandą - 1 valandą 10 minučių, jei kepsite didesnę vištą, kepti reikės ilgiau. Iškepus vištai leiskite 10-15 minučių pastovėti, kad tolygiai pasiskirstytų sultys mėsos viduje.
Patarimai:
•
Jeigu višta didesnė, kepti ilgiau. Kepimo laikas priklauso nuo vištos svorio.
•
Jeigu kepant vištos viršus skrunda, pridenkite folija.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!