INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
180 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pabarstymui į dubenėlį suberti cukrų ir vanilinį cukrų, sumaišyti ir atidėti.
2.
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius ir druską. Persijoti.
3.
Į kitą dubenį dėti varškę, grietinę, įmušti kiiaušinius, įpilti aliejaus, suberti cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti, galima sutrinti elektriniu trintuvu.
4.
Į dubenį su varškės mase suberti miltų mišinį ir išminkyti tešlą. Tešla turėtų būti elastinga ir nelimpanti prie rankų, jei reikia, galima dar įberti miltų.
5.
Gautą tešlą padalinti į 18 lygių dalių, kiekviena svėrė apie 40 gramų. Iš kiekvienos dalies suformuoti apie 20 cm ilgio volelį, tuomet iš abiejų pusių galiukus sukti link centro. Paruošto riestainio viršų priglausti į pabarstymui skirtą cukraus mišinį. Taip paruošti visus riestainius.
6.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti riestainius ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.