INGREDIENTAI: 300 gramų grybų (šviežių, šaldytų ar džiovintų)
1 vienetas morkų (didesnės)
200 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
200 gramų cukinijų
0.5 vieneto saldžiosios paprikos
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto poro
1 vienetas raugintų agurkų
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 saujelė spanguolių
1 sauja prieskoninių žolelių (krapų ir petražolių)
3 žiupsneliai kmynų
3 žiupsneliai česnakinės druskos
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
3 žiupsneliai maltų lauro lapų
3 žiupsneliai džiovintų bazilikų
1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių
1 žiupsnelis džiovintas rozmarinas
1 žiupsnelis džiovintų kadagio uogų
30 gramų aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Turimus grybus pasiruošti taip, kad juos jau būtų galima valgyti - tinkamą laiką išvirti su prieskoniais. Aš naudojau šaldytus grybus, bet labiausia tinka džiovinti, juos, prieš verdant, reikėtų išmirkyti.
2.
Morką, moliūgą, cukiniją, papriką, svogūną supjaustyti kubeliais. Porą - griežinėliais.
3.
Keptuvėje su aliejumi šiek tiek pakepinti morką ir moliūgą, tada suberti svogūną, papriką, cukiniją dar pakepti keletą minučių. Suberti prieskonius, kadagio uogas, porą ir spanguoles. Patroškinti viską ant nekaitrios ugnies apie 8 - 10 min., vis vartant ir stebint, kad tik išliktų traškios, neperkeptų.
4.
Kai iki daržovių iškepimo lieka maždaug 2 minutės, sudėti grybus, išmaišyti ir uždengtoje keptuvėje dar trumpai patroškinti. Palikti atvėsti.
5.
Smulkiais kubeliais supjaustyti agurką.
6.
Kai daržovės ir grybai kiek atvės, įspausti kelis šaukštus žaliosios citrinos sulčių, suberti agurko kubelius ir palikti patiekalą galutinai atvėsti. Salotoms reikia bent valandos pastovėti, kad susigyventų skoniai - tokie gaivūs, dvelkiantys laukais, mišku, neaprėpiama gamta, kupina įvairių gėrybių ir grožybių.
7.
Prieš patiekiant, papuošti rudeniškai žaismingai.