INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų sausainių
160 gramų sviesto
Įdarui:
750 gramų varškės
600 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
0.5 stiklinės cukraus pudros (mėgstantiems saldžiau)
70 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
Papuošimui:
50 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 20 minučių, kad išbrinktų. Vėliau pakatiname ant garų vonelės, kol visiškai ištirpsta ir paliekame atvėsti.
2.
Sausainius sutrupiname, įpilame ištirpintą sviestą, viską sumaišome ir dedame į kepimo formą. Su ranka prispaudžiame prie dugno ir šonų, kad būtų bortelis. Paliekame pusvalandžiui sustingti.
3.
Varškę pertriname per sietelį arba sutriname elektriniu trintuvu. Sudedame "Rududu", cukraus pudrą ir gerai išmaišome. Nuolat maišant plona srovele supilame želatiną ir gerai išplakame iki vientisos masės. Varškės masę supilame ant sausainiais ir paliekame šaldytuve bent dviems valandos. Išėmus iš formos papuošiame tarkuotu šokoladu.