INGREDIENTAI: 250 mililitrų raugintų kopūstų
1 vienetas burokėlių
2 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1 šaukštas petražolių (smulkintų)
2 litrai vandens (arba sultinio)
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Patiekiant:
pagal poreikį grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morką, bulves nuskutame, burokėlį, svogūną, česnaką nulupame. Morką, burokėlį sutarkuojame, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, bulves supjaustome kubeliais.
2.
Puode įkaitiname aliejų. Sudedame morkas, svogūną, česnaką, burokėlius ir pakepiname keletą minučių. Sudedame bulves, užpilame vandeniu arba sultiniu, beriame druskos, pipirų, lauro lapus. Verdame apie 20 min. Sudedame raugintus kopūstus ir paverdame sriubą dar apie 10 min. Suberiame žalumynus. Nukeliame nuo ugnies.
3.
Sriubą gardiname šaukštu grietinės.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!