TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šventinis štrudelis su lašiša
Šventinis štrudelis su lašiša

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
125 gramai vandens
60 mililitrų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
450 gramų lašišos filė
250 gramų brokolių
2 vienetai kiaušinių (virtų)
3 šaukštai kreminio sūrio (apytikriai)
1 pundelis krapų
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
pagal poreikį sezamo sėklų (naudojau juodas ir baltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį pilti vandenį, aliejų, berti druską ir išmaišyti. Tuomet suberti miltus ir minkyti tešlą.

2.
Paruoštą tešlą dėti į maišelį ir palikti 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

3.
Įdarui lašišos filė supjaustyti gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis.

4.
Brokolį supjaustyti. Į puodą pilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti brokolius ir apvirti apie 15 minučių.

5.
Kiaušinius supjaustyti, krapus susmulkinti. Į dubenį dėt kreminį sūrį ir suberti krapus, išmaišyti.

6.
Tešlą iškočioti iki plono stačiakampio (jei norite, dalį tešlos galite pasilikti papuošimui, bet tai nėra būtina). Ant krašto dėti lašišos, ant jos brokolį, tuomet kiaušinius, sudėti kreminį sūrį, užlenkti šoninius kraštus ir susukti vyniotinį. Jei atsidėjote tešlos papuošimui, ją padalinkite pusiau, iškočiokite, tuomet rankomis suformuokite virveles ir jas supinkite, sudėkite ant tešlos.

7.
Aptepimui į dubenį dėti kiaušinio trynį, pilti pieną ir išplakti. Aptepti štrudelį, pabarstyti sezamo sėklomis.

8.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 40 minutes.




admin · 2022-03-31 03:00 · 282 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt